dimecres, 30 de novembre de 2016

ELS LLOPS JA NO VIUEN ALS BOSCOS ¨LA IRA  Tenir la sort de poder despullar el relat d'una escriptora ja consolidada, XI Premi 7lletres i ser el primer en poder d'ensumar-lo, tastar-lo i assaborir-lo dolçament em va semblar una atractiva i suggestiva idea.

  Després d'uns dies de desesperació va arribar a les meves mans. La tensió del moment em va fer obrir el sobre amb una certa poca delicadesa. Però això no va ser gaire important per que la delicadesa hi era dins del sobre.

  Davant meu va apareixia una historia titulada “Ira” una historia senzilla, com no podia ser menys, però d'una duresa infinita que podia sentir en la meva pell i que vaig llegir amb molta curra.
Sortida de la mateixa realitat, la Teresa, ens transporta a dos ambients ben diferenciats i amb un diferent tempo per posar-nos en escena en el relat.

  Primer en una piscina on una professora afectiva i compromesa s'interessa per un canvi molt peculiar i sobtat desinteres d'un alumne seu per la natació i que fins aquell moment havia sigut un alumne excel·lent.

  Per un altre lloc, la segona part de la historia, la d'un padrastre inflexible i cruel que va a turmentant al jove fins canviar-li la personalitat i el tercer element una mare que confia en la rigorosa educació del seu home.

  Tot ben ordenat literàriament i que subtilment va filant l'escriptora. Fins fer-lo encaixar definitivament per crear un ambient quasi hitchcockriano, mantenint aquesta atenció literària a dues bandes, professora i alumne i padrastre i fillastre, i que en tot moment l'escriptora aconsegueix amb molta facilitat.

  Davant meu doncs tinc un petit tastet d'una obra d'art que us convido a llegir i d'un magnific llibre de relats amb el qual podreu assaborir magnifiques histories....

  Per finalitzar  una ressenya més, potser com lector no passaria en alt que el seus personatges no tenen cap nom definit, Segur que en certa manera l'escriptora ens a intentat seduir amb aquesta idea o joc literari pensant que podíem ser qualsevol de nosaltres.

 Propera parada del Booktour el bloc de Rodolfo del Hoyo http://rodolfodelhoyo.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari